Soa test afnemen? Dat kan bij SaniTest. Onze test onderzoekt de volgende drie soa’s: Chlamydia, gonorroe en trichomonas.

€ 75,- per test

Veelgestelde vragen over onze Soa test

Onze Soa testen zijn erg betrouwbaar. Dit komt doordat onze testen worden geanalyseerd in ISO-gecertificeerde laboratoria. Dit wordt uitsluitend gedaan door professionals waardoor wij de hoge kwaliteit van onze testen kunnen garanderen.

Wanneer de uitslag positief is betekend het dat je positief bent op een Soa. Wij adviseren u dan contact op te nemen met uw huisarts

De Soa test is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. De test is namelijk unisex en wordt onderzocht middels urine.

Middels de Soa test worden er drie ziektes onderzocht. Dit zijn de volgende drie Soa’s:

  • Chlamydia
  • Gonorroe
  • Trichomonas

Een huisarts stuurt lichaamsmateriaal op naar een streeklaboratorium. Hierbij gelden de NZA-tarieven. Deze tarieven bepaalt de huisarts overigens niet zelf maar worden jaarlijks bepaald door de Nederlandse Zorgautoriteit. Deze tarieven zijn veel hoger dan de tarieven die wij hanteren. Dit komt voornamelijk doordat wij grote aantallen afnemen bij hetzelfde laboratorium waardoor prijzen voor ons lager worden. Die lagere inkoopprijs vertaalt zich in de lagere verkoopprijs.

De symptomen van een Soa kan je vaak niet voelen. Dit is vooral bij Chlamydia. Je hoeft er niks van te merken en kan alsnog een Soa hebben. Hieronder staat een klein overzichtje met bijbehorende klachten:

-Pijn bij het plassen

-Jeuk

-Afscheiding

Deze klachten kunnen ook leiden tot een blaasontsteking. Een Soa test geeft dus helderheid over uw gezondheid.