Reizen naar China tijdens Corona

blog over reizen naar china in corontijd

De regels om China binnen te komen zijn een stuk strenger dan de regels van de meeste landen. De Chinese ambassade heeft laten weten dat je o.a. een PCR-test van een laboratorium met ISO-15189 certificaat moet hebben als je wilt reizen naar China.

China vereist PCR-Test van laboratorium met ISO-15189 certificaat

Een ISO-15189 certificatie garandeert dat een laboratorium voldoet aan internationale standaarden van kwaliteit en technische competentie. SaniTest werkt samen met een laboratorium dat ISO-15189 geaccrediteerd is, namelijk het IJsselland Ziekenhuis. Dit is voor een land zoals China een vereiste. Als je bij ons een test afneemt om naar China te reizen krijg je daarom ook een laboratorium verklaring mee.

Toelatingseisen

Als u naar China wilt reizen moet u o.a. aan de volgende eisen voldoen:

   

   • Bewijs van volledige COVID-19-vaccinatie (minimaal 14 dagen na volledige vaccinatie)

   • Bewijs van 2 PCR-testen afgegeven door de Chinese ambassade erkende instellingen of certificaat(en) van dubbele PCR-testen met verschillende testreagentia, afgegeven door 1 door de Chinese ambassade erkende instelling. Beide testen moeten binnen 48 uur voor vertrek naar China uitgevoerd zijn. Deze PCR-test kunt u bij SaniTest laten doen, wij werken samen met het IJsselland Ziekenhuis, Deze zorginstelling is erkend door de Chinese ambassade. Wij leveren certificaat van ISO-accreditatie mee met het reiscertificaat. Wij adviseren een versnelde PCR test te doen zodat u voldoet aan onderstaande eisen. U kunt de test hier boeken.

   • Niet-gevaccineerde reizigers moeten een PCR-test en een IgM-antilichaamtest (bloedtest) laten zien, die niet ouder zijn dan 48 uur voor vertrek naar China. Deze IgM-antilichaamtest kunt u bij SaniTest laten doen, wij werken samen met het IJsselland Ziekenhuis, deze zorginstelling is erkend door de Chinese ambassade. Wij leveren certificaat van ISO-accreditatie mee met de uitslag. U kunt de test hier boeken

   • U moet ook nog een test afleggen binnen 12 uur voor uw vertrek. Het soort test is afhankelijk van de tijd waarop u vliegt (voor of na 17.00 uur). Lees meer informatie op de onderstaande website van de Chinese ambassade.

   • U kunt alle eisen vinden op de site van de Nederlandse overheid hier

  Conclusie

  Reizigers moeten rekening houden met de specifieke voorwaarden die worden gesteld aan de COVID-19 test en aanvullende verklaringen zoals een lab verklaring. Bereid u altijd goed voor als u op reis gaat zodat er geen onverwachtse problemen zijn.

   

  Gerelateerde Berichten

  foto voor blog veganisme

  Wist jij dit over veganisme?

  Veganisme is meer dan een dieet; het is een levensstijl die niet alleen bijdraagt aan dierenwelzijn en milieubescherming, maar ook aan jouw persoonlijke gezondheid. In

  Lees verder>>

  Het belang van cholesterol

  Wat is cholesterol? Cholesterol is een vetachtige stof. Het lichaam gebruikt deze stof om een aantal dingen aan te maken zoals gal, cellen & hormonen.

  Lees verder>>