Antistoffen test Capelle aan den IJssel

Onze antistoffen test wordt afgenomen door het bloedafname team van het IJsselland ziekenhuis in Capelle aan den IJssel. 

De Serologie test (Antistoffen test) toont aan of u antistoffen tegen het coronavirus heeft. Antistoffen zijn meestal zichtbaar na +/- 2 tot 3 weken na het ontstaan van de verkoudheidsklachten in het bloed te vinden. Deze test geeft ook aan of u antistoffen heeft aangemaakt doormiddel van een vaccinatie.

Het bloed voor de antistoffentest zal worden opgevangen en naar het laboratorium in Capelle aan den IJssel worden gestuurd. In het laboratorium zal een zogenoemde ELISA test worden uitgevoerd.  Met deze techniek kan worden gekeken of u antistoffen heeft tegen het coronavirus.

Vandaag getest? Dan ontvangt u binnen 1 á 2 werkdagen per mail uw resultaat rechtstreeks vanuit het laboratorium. In het weekend nemen wij geen Serologie testen af.

Klik hier voor de veelgestelde vragen

Test locatie

De locatie voor het afnemen van onze testen is gelegen bij het IJsselland ziekenhuis in Capelle aan den IJssel. Het adres van deze locatie is: 

Prins Constantijnweg 2 

2906 ZC  

Capelle aan den IJssel 

Veelgestelde vragen over de antistoffen test

De test is geschikt voor volwassenen en kinderen (vanaf 4 jaar) die willen weten of ze geïnfecteerd zijn geweest met het SARS-CoV-2 virus.

Op basis van de huidige informatie kan op dit moment nog geen uitspraak worden gedaan over de omvang en de duur van de immuniteit. De test is niet geschikt voor het diagnosticeren van een acute infectie.

Het certificaat van onze antistoffen test is op dit moment niet geldig voor internationale reizen.

Als u wel een internationaal reiscertificaat nodig heeft moet u voor veel landen een PCR test nodig.

Bij de testuitslag ontvangt u een certificaat met de uitslag van de test. Dit certificaat bevat het type test met de uitslag, datum en tijdstip. Dit certificaat ontvangt u via een beveiligde email. U ontvangt de uitslagen twee dagen na het afnemen.

Heeft u een certificaat nodig om mee te reizen? Kies dan voor de PCR-test. Deze bieden wij ook aan, en wordt door de meeste landen vereist bij inreis.

Voor mensen die klachten hebben gehad, of misschien nog steeds klachten hebben, kan het interessant zijn te weten of ze het virus hebben gehad. Deze informatie geeft je rust en zekerheid. Ook voor je naaste omgeving. Er zijn onderzoeken gaande waarin men deze test als vereiste stellen.

De test werkt optimaal vanaf ongeveer drie weken na het begin van de symptomen van de infectie. Maar ook als je helemaal geen klachten hebt, kun je deze test doen. Want uit onderzoek is gebleken dat je ook corona gehad kunt hebben zonder dat je klachten hebt gehad.